diumenge, 20 d’octubre del 2013

2 dies d'Aragó-O

Aquest cap de setmana es disputava l'última de les proves del O-Pyrene 2013, als voltants de Sabiñanigo (Huesca). Recordar que aquesta competició es disputa als territoris banyats pel Pirineu! (Catalunya, Aragó, Navarra, País Basc i Pirineu Francès)
A pocs minuts de Saiñanigo, estava situada la zona de competició, entre els pobles de Orna del Gallego i Arto. Un terreny que m'ha sorprès gratament. Bosc molt net en la seva gran majoria, zones de blocs de pedra, zones de lloses, xaragalls, micro-relleu, verds1 que eren blancs... i escala 1:7500 per facilitar la lectura de tots els elements

Mitja distància 3.9km (lineals) 20controls

Cursa molt ràpida, s'havia de vigilar molt, estar 100% concentrat, no desconnectar del mapa, circuit dels que m'agraden, canvis de direcció, bucles.
Només un error gran i al final a la F19 (-3'30''d'error) Petits errors de segons a la F15, vaig pujar pel tàlveg de sobre la fita (com a molt 30''d'error)
A l'imatge de la F12, el traçat blau era el que jo volia fer. Però vaig caure cap a la pista.
Destacar que després de la F18 anava amb millor temps respecte un dels grans Benet Totusaus, però aquest últim error va condemnar

Temps final, 42'17'' (-4'd'error)  6è classificat d'Homes Èlit a pocs menys de 9' del primer

a la tarda del dissabte vaig assistir juntament amb l'oriol a una tarda de futbol sala a Sabiñanigo que no va defraudar gens!!! sobretot el final del segon partit...era derbi, Sabiñanigo vs Sallente de Gallego, va acabar amb esbroncada, amenaces d'un  jugador local contra un aficionat, rifirafes entre jugadors.... brutal!!

Llarga distància 8.3km (lineals) 22controls

Crec que el traçat ha estat el que ha de ser una llarga, 2 trams molt llargs, i bastants de semi llargs!! Cal destacar només 1 gran error a la F4  (-3'd'error), després d'arribar-hi molt ràpid, me l'he passat per dalt, la construcció estava un xic tapada per uns matolls, però no excusable, el turó obert era el punt clar d'aturada.
F7 (-4'30''d'error) un petit error paral·lel, pensava que el semiobert del W de la fita, era en el que em trobava, però no estava a un de més al W, hi he anat a parar al turó del nord d'aquests dos semioberts.

En els trams 7-10 i 12-16, he gaudit com un marrano! a alta velocitat pel bosc, com una cabra, sempre llegint allò mes rellevant, navegant molt be pel mapa i la vegetació i clavant les fites!!!

Temps final 1h42'12'' (-7'30''error) (no tinc la classificació del dia) 

Global dels 2 dies d'Aragó, 6è Classificat d'Homes Èlit, a 3' del podi general (a falta de resultats oficials)

Destacar finalment l'excel·lent organització, al principi el tema fita Start, no acabava de convencer, el fet de no tenir hora concreta, feia que tot allò previ a la sortida, estiraments, escalfament, concentració...no ho pogués planificar tant com altres curses però bé, no ha estat cap desastre. Uns mapes brutals, dignes de qualsevol prova de lliga espanyola,  uns traçats que personalment em van agradar moltíssim.

Una gran manera de tancar ara ja si (crec) la temporada 2013 d'orientació 

1 comentari:

  1. Gracias por tus comentarios. Como trazador de los dos días de Aragón te puedo asegurar que el deseo de la organización (o sea, cuatro personas) ha sido el ofrecer unas carreras divertidas y de calidad. Al contrario del año pasado me he decantado por usar más la parte oeste del mapa, que permite esa velocidad de carrera que tanto te gusta. Ahora, esperamos que dibujes tus trazados en el routegadget de la Fed. aragonesa (orientaragon.com) para intentar mejorarlos para el próximo año. Un saludo

    ResponElimina